Går det trender i träningskläder?

Går det trender i träningskläder?

Det kanske inte är helt självklart att det går trender i träningskläder. De flesta tar kanske på sig ett par shorts och någon gammal t-shirt de har liggandes hemma. Men faktum är att de flesta människor känner sig mer motiverade att träna om de har snygga och trendiga träningskläder. Därför finns det nu också ett större utbud av träningskläder både på nätet och i butikerna. Det gäller dessutom både för män och kvinnor.

Varumärken som helt fokuserar på träningskläder

Idag finns det ett antal stora varumärken som enbart producerar träningskläder och som håller dig uppdaterad om alla trender som är aktuella. Ett exempel är det svenska märket Aim’n som erbjuder trendiga och prisvärda träningskläder för damer. Träningsmärket grundades år 2013 i Halmstad och har sedan dess etablerat sig på den svenska marknaden och utomlands. Deras mål är att med hjälp av sina kläder och sitt varumärke motivera kvinnor till en mer aktiv livsstil. De säljer förutom träningskläder en del accessoarer och träningsredskap som du kan matcha till din outfit.

Vilka nuvarande trender finns inom träningsmode?

Trenderna inom träningskläder följer ofta de vanliga trenderna ganska mycket. Det är ju trots allt många som bär sina träningskläder även till vardags. Träningskläderna ska alltså passa lika bra på gymmet som en fika på stan. Det har också blivit alltmer populärt att ha starka färger på sina träningskläder. Det finns därför en uppsjö av mönstrade tröjor och träningsbyxor som du kan välja bland. Vill du gå all-in kan du välja ett matchande set i neon eller någon annan stark färg. Om du vill vara lite mer sparsmakad kan du istället välja ett enfärgat set och matcha med lite färggladare skor.

En annan trend som kommer starkt inom träningsmodet är den futuristiska stilen. Tänk dig träningskläder som är inspirerade av den populära filmserien Hunger Games så får du en idé om hur det kommer att se ut. Det är inte bara på tapeten när det kommer till utseendet på kläderna, själva materialet ska också vara futuristiskt och materiellt. Du kommer säkerligen stöta på “strumpor som inte ska svettas” och andra plagg med optimal andningsförmåga.Träningskläder ska som bekant inte bara vara snygga utan även praktiska när du tränar.

En trend som väntas slå igenom men som möts med viss skepsis är den där man integrerar teknik i själva träningskläderna. Det känns som ett naturligt nästa steg i utvecklingen av träningskläder men faktum är att de flesta människor inte har något behov av detta. De flesta kan tänka sig att ha en pulsklocka i armen på tröjan men inte mycket mer än så. Många köper mycket hellre ett smartarmband eller något liknande om de vill kunna håll koll på sina resultat samtidigt som de tränar. Även om det är roligt att följa trender och liknande så måste man förstås känna sig bekväm i det man har på sig, speciellt när man ska träna och kunna fokusera samtidigt.


Comments are closed.
lighthouse