Glasögontrender

Glasögontrender

Det går trender i allt, så även i glasögon. För tillfället är det dessutom mycket modernt att sätta på sig ett par glasögon utan behandlat glas, det vill säga bära glas

utan styrka. Istället gör glasögonbågarna sitt till outfiten och du kan bära brillor både till kontoret, till plugget eller till en fest. Frågan är vad som passar din ansiktsform och din klädsel i övrigt? Och vilka trender finns det just nu?

Den stora flugan

Kommer du ihåg de enorma brillorna från 80-talet som tog upp halva fejset? Dessa pilotbrillor gånger 10 ligger återigen i ropet. Ju större desto bättre! Bär de med metallbågar eller som oversize pilotbrillor med acetat eller plast i bågarna så är du helt rätt ute. Tänk dock på att de kan kännas lite tunga på näsan ibland.

Sköldpaddsmönstret

Bågar i sköldpaddsmönster är väldigt inne under 2019-2020. De kan bäras i de flesta bågar men gärna halvpilotbrillor eller runda bågar med lite rakare överdel. Mönstret kan vara ljusare på våren elelr mörkare på höst och vinter, det är du som avgör! Mönstret är även snygga i ett par vanliga läsglasögon som kan åka på när du läser en bok hemma eller när du sitter och jobbar på kontoret.

Cateye

Vill du se lite sexig ut eller känna dig som en pinuppa, kan du bära cateye-glasögon. Cateye-formen är vad den antyder – formen av ett par spetsiga kattögon. Cateye passar extra bra till jobbet eller skolan och som solglasögon är de hetare än någonsin. Bär gärna tunna bågar som är lite mer avlånga om du vill vara riktigt trendig, eller ta de enorma cateye-glasögonen som täcker en stor del av ansiktet om du är ute i solen. Brillorna gör att du både ser kvinnlig, sexig och smart ut!

70-talsbågar

Stort ska det vara men bågen får gärna vara i svagare rosa, gul eller genomskinlig färg. Dock ska själva formen påminna dig om det roliga 70-talet när bågarna var större än ditt ansikte, eller åtminstone nästan. Tänk dock på att det inte är alla som passar i den här formen. Ett fyrkantigt ansikte eller ett ovalt kan vara bättre men du får helt enkelt prova dig fram i butiken. Om du inte vill sticka ut alltför mycket men ändå köpa ett par bågar med 70-talsinspiration, bör du undvika för starkt färgade bågar. Varva således maxitrenden med minitrenden – det vill säga transparent färg och stor storlek.

Hexagon-formen

De lite kantiga bågarna i hexagon-form har gjort en stor comeback- både för killar och tjejer. En del kan tycka de ser för konstiga ut men med rätt stil, båge och metallfärg kan du verkligen hamna i blickfånget ute på stan. Regeln: bågen ska vara av metall och mycket tunn, i övrigt ska formen vara hexagon – maxi eller mini!


Comments are closed.
lighthouse