Hermès

Hermès

Hermès är en fransk modefirma som sysslar med ”high fashion” lyxvaror. Företaget grundades av Thierry Hermès i Paris 1837 där huvudkontoret ligger än i dag. Sedan 50-talet har märkets logotyp varit en häst och vagn med en kusk framför hästen. Företaget är främst känt för sina handväskor och silkessjalar, men märket har även kläder, skor och andra accessoarer i sina modeserier. Utöver modeprodukter gör Hermès även sådant som möbler, inredningsartiklar, porslin, dofter och till och med cyklar. Många kända personer har varit och är väldigt förtjusta i märket vilket förstärkt lyxkänslan. Hermès är ett av de största lyxmärkena i världen och är främst kända genom Kellyväskan och Birkinväskan. Pierre-Alexis Dumas är den konstnärliga ledaren av märket och sedan han tillträdde har märket omsatt långt mer än de tidigare gjort.

Kellyväskan och Birkinväskan

Köper du en väska eller annan produkt av märket Hermès och sköter om den noga har du en mycket fin investering för framtiden. De klassiska märkena går aldrig ur tiden och är alltid snygga oavsett vilket mode som tillfälligt är på tapeten. Men skulle du ändå tröttna är det fantastiskt att veta att du även kan tjäna en rejäl slant på försäljningen. Kellyväskan är döpt efter furstinnan och skådespelerskan Grace Kelly, som sågs stoppa en taxi i New York med väskan i handen 1956. Efter det har väskan varit omåttligt populär igen och igen, under 1990-talet var det till och med kölista på nybeställningar. Kellyväskan är världens mest kopierade väskmodell. Birkinväskan kommer från ett samtal mellan den brittiska skådespelerskan Jane Birkin och VD:n för Hermés som av en slump hamnade bredvid varandra på ett flygplan. Birkin beklagade sig över att inte hitta någon bra handväska och tre år senare lanserades väskan som ett resultat.

Victoria Beckham och du

Birkinväskan är idag en symbol för rikedom och status, dels på grund av sin höga prislapp men även på grund av de många kändisar som använder den. Victoria Beckham samlar på väskmodellen och har över hundra stycken i olika färger och utföranden. Startpriset för en Birkin är runt 12 000 dollar och startpriset för en Kelly är något billigare. Det finns såklart även en begagnatmarknad där du kan göra riktiga fynd. Om du handlar av pålitliga försäljare och med ett bra lån kan det här köpet bli en bättre investering än aktier! Andra kända namn som förknippas med Hermès är John F. Kennedy, Jacqueline Kennedy Onassis, Audrey Hepburn, Ingrid Bergman och Humphrey Bogart. Vem skulle inte vilja vara i samma fantastiska sällskap? Passar inte en handväska hittar du garanterat någon annan investering ur deras stora sortiment

Comments are closed.