Nyckelplagg i basgarderoben

Nyckelplagg i basgarderoben

En ny säsong innebär nya kläder för många. Däremot blir allt fler konsumenter medvetna om modeindustrins miljöpåverkan. De senaste årens ”fast fashion” med billigt producerade plagg med kort hållbarhet är numera otrendigt. Nu efterfrågas istället hållbara kvalitetsplagg som kan användas under flera säsonger. En välplanerad basgarderob är lösningen på problemet.

En basgarderob innehåller tidlösa nyckelplagg som enkelt kan kombineras med varandra. Den väletablerade multi brand-kedjan Johnells.se erbjuder ett stort utbud av klassiska plagg från olika högkvalitativa varumärken som Gant, Levi’s och By Malene Birger. Där hittar du snygga kvalitetsplagg som håller flera säsonger. Nedan får du tips på vilka nyckelplagg du bör investera i för att skapa perfekta basgarderoben.

Vit skjorta

Den vita skjortan utgör grunden i basgarderoben. Den går att bära till välklädda kostymbyxor såväl som till jeans. Den passar lika bra till kontorskjolen som på semestern. Beroende på hur du stylar den kan den ge ett stiligt, avslappnat eller rockigt intryck. Gant och Polo Ralph Lauren är exempel på varumärken som erbjuder många klassiska vita skjortor för både män och kvinnor.

Jeans

Jeans är ett måste i basgarderoben. Ett par välsittande jeans kan rädda vilken outfit som helst. Istället för att köpa många olika modeller och färger bör du fokusera på att hitta ett par jeans som passar dig perfekt. Färg och modell spelar mindre roll, det viktigaste är att du trivs i dem. Levi’s erbjuder många klassiska och moderna jeansmodeller, men det finns såklart även många andra jeansmärken. Testa många för att hitta paret som passar dig bäst.

Svart kjol & klänning

En svart stilren kjol och klänning passar till allt och till alla tillfällen. De passar lika bra till jobbmötet som till ölen efter jobbet. En svart kjol går att styla med en klassisk skjorta såväl som med en stickad tröja för en mer avslappnad look. En pennkjolsmodell är klassisk, men du kan även välja en kortare modell om du föredrar. En svart klänning, som ofta benämns som ”den lilla svarta”, är ett måste i alla kvinnors garderob. Tiger of Sweden och By Malene Birger är varumärken med många fina klassiska svarta pennkjolar och klänningar.

Klassisk kappa & trenchcoat

Kappan är ett av de viktigaste nyckelplaggen för att skapa en klassisk och snygg look. Istället för att köpa säsongens modefärg är det värt att investera i en klassisk färg som brun, svart eller grå. Dessa färger är tidlösa och du kommer att kunna använda kappan i många år. På höst och vår när det är lite varmare är en trenchcoat ett utmärkt ytterplagg. Max Mara, Tiger of Sweden, Gant och Parajumpers erbjuder många vackra kappor och trenchcoats i klassiska färger.

Svart kavaj

En svart välsittande kavaj är ett måste i alla arbetande kvinnors garderob. Förutom att det är det ultimata powerplagget i jobbsammanhang kan du även använda den på fest och fritid. En snygg kavaj över en klänning ger ett helt annat intryck än om klänningen bärs ensam. Satsa på klassiska snitt. Om du inte gillar svart kan du välja en marinblå eller grå. Gant och Ralph Lauren har många snygga kavajer.

Comments are closed.