Pyjamasmoden och andra sovkläder

Pyjamasmoden och andra sovkläder

En riktigt skön pyjamas är ett måste i allas garderob. För att kunna njuta optimalt av sin skönhetssömn bör man skaffa sig en pyjamas som är både skön och bekväm. Pyjamasen härstammar ursprungligen från Indien och Sydostasien där den varit ett populärt klädesplagg i många hundra år. Pyjamasen användes inte som sovplagg utan var ett bekvämt plagg som användes dagtid. Först i slutet av 1800-talet gjorde pyjamasen sin entré i den europeiska garderoben och det var britterna som tog med sig pyjamasen från sina kolonier i Indien. Från Storbritannien spred sig sedan pyjamasen och runt 1920 fanns pyjamasen i hela Europa och USA. Numer är pyjamasen populär både bland kvinnor och män, men till en början var det bara männen som använde pyjamas som nattkläder.

Sköna pyjamasar

Skön pyjamas för god sömn

En skön pyjamas behövs för att man skall kunna njuta av sin skönhetssömn på bästa sätt. Det finns pyjamasar i alla modeller och material. En pyjamas dam behöver inte vara varken ful eller tråkig utan det finns en pyjamas för alla smaker. Är man den frusna typen kanske en pyjamas i flanell med långa byxor och långärmad skjorta passar bäst. Är det sommar och varmt kanske man hellre väljer ett romantiskt nattlinne med spetsar i en fin färg. Det finns naturligtvis även sexiga sovkläder i spets för den som gillar det lilla extra lyxiga när man sover.

Pyjamasen – inte bara för sömn

En fin pyjamas har man verkligen stor glädje av. Det var ju britterna som gav pyjamasen ett ansikte för oss i Europa men fortfarande används pyjamasen som dagkläder i Indien och Sydostasien bland annat. Det är ett bekvämt plagg som man verkligen kan trivas i hela dagen lång och inte bara när man skall sova. Pyjamasen funkar definitivt när man går hemma och fixar om dagarna även om det kanske inte är helt accepterat att använda pyjamas när man är ute bland folk.

Comments are closed.