Vintage med stil

Vintage med stil

För de riktiga modelejonen är vintage något att satsa på. I vintagebutiker finns de exklusiva plaggen som haft hög status i många år och fortsatt kommer att ha det i många år till. Med andra ord är vintage något man kan satsa på som kommer att hålla länge.

Skillnad mellan vintage och second hand

Många har missförstått och tror att vintage, second hand och begagnade kläder är och betyder samma sak. Detta är dock inte fallet. Frågar man en riktig expert är missförståndet rena skammen i branschen. Vad är då egentligen de stora skillnaderna? Enkelt förklarat är allt som inte är nytt begagnat, det behöver inte bara vara kläder utan kan vara vilka prylar som helst. Second hand däremot betyder korrekt översatt från engelska ”andra hand” och syftar i de allra flesta fall på just väskor eller kläder. Men vad är då vintage? Jo, vintage är kläder eller väskor som är från en tid tidigare än 60-tal. Dessutom måste vintagekläder vara i gott skick för få kallas just vintage. Utöver dessa krav finns det ett krav till, kanske det viktigaste, nämligen att vintagekläderna måste vara gjorda av kända designers.

Finansiera dina vintage kläder

Precis som ovan nämnt har vintagekläder hög status och därmed också ofta ett högt värde i pengar. För den vill investera i dessa kläder finns det hjälp att få. På Sambla.se kan den som behöver långa pengar enkelt jämföra 28 olika banker. Tack vare denna jämförelsesajt hittar man enkelt den långivare som har lägst räntor. Därmed kan man kan på bästa och mest fördelaktiga sätt betala för sina vintagekläder.

Köp vintage med stil

För den som är intresserad av att köpa vintagekläder har marknaden i princip exploderat de senaste åren. Vintagekläder står både att finna i fysiska butiker och utbudet online har också en hel del att erbjuda. Det finns numera massor av sajter på internet som är inriktade på just vintage. I vissa fall kan det vara svårt att hitta den bästa sajten bland alla dessa, men som tur är finns det råd att få. Emma Sundin som brukar kallas för vintagedrottning delade med sig av sina tips för ett tag sedan på Aftonbladet. Ta del av dessa tips här och bli en riktig vintageexpert. I artikeln tar Emma upp exempel på butiker runt om i hela Sverige som är inriktade på denna häftiga klädtrend.

Vintage för miljön

Att tänka på miljön är också minst sagt trendigt och kanske är det på grund av allt miljötänk som dessa vintagebutiker har fått sig ett uppsving. När nya kläder och skor inte behöver tillverkas i samma mängd som tidigare sparas miljön och då speciellt i form av vatten. Så var trendig och köp dig något fint vintageplagg och gör samtidigt gott för miljön!

Comments are closed.