Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton är ett modemärke med anor ända från 1800-talet. Den unge Louis föddes 1821 i den lilla franska staden Jura. Endast 14 år gammal beslöt han sig för att flytta till huvudstaden Paris och den flytten skedde till fots! Den unge Louis hade inga medel överhuvudtaget, så han tog ströjobb på vägen dit för att finansiera flytten. Han fick arbete hos en koffertmakare och det lade grunden till hans hantverkskunskaper och företaget Louis Vuitton. Han fick gott rykte och tillverkade koffertar för borgerskapet och så småningom blev även Napoleon III en av hans kunder. Han expanderade till London och så småningom även till USA. Hans livsverk lade grunden för det framgångsrika globala företag så som vi känner det idag.

Modehuset Louis Vuitton lever vidare och frodas

Provdocka med måttband runt halsen

Louis Vuitton själv gick bort 1892, men företaget levde vidare eftersom hans son George tog över. Han hade förmånen att få ärva en verksamhet som redan blommade. Idag är det andra förutsättningar för den som vill starta ett modeföretag. Det krävs en hel del investeringar för att komma igång och det är osannolikt att ett varumärke kan etablera sig stort på marknaden utan ett företagslån. Drömmer du också om att starta eget och jobba med dina designer på heltid? långuider.se och vad som kan passa dig, som behöver finansiering för en företagsetablering.

Väsksamlingen som slår världen med häpnad

För att återknyta till Louis Vuitton, så har företagets produkter blivit så åtråvärda, att de till och med är samlarobjekt! en av världens största samlingar av Louis Vuitton väskor är svensk och Johanna och Magnus Malm är de som äger den unika samlingen. I den finns väskor som ägts av presidenter och filmstjärnor genom tiderna. Den äldsta väskan är från 1856 och alltså tillverkad under överinseende av Louis Vuitton själv. Kanske till och med av hans egna händer, vem vet!


Comments are closed.
lighthouse