Världens dyraste plagg

Världens dyraste plagg

När man tittar på listan över världens dyraste plagg handlar det mestadels om kläder som burits i särskilda sammanhang. Det handlar om kläder som burits av några av tidernas största modeikoner och plagg som synts i klassiska filmer. Du får sälja guld för att har råd med plaggen på den här listan.

5. Familjen Von Trapps kläder från Sound of Music

Sound of Music är en minst sagt klassisk film från 1965. När de kläder barnen bar i filmen auktionerades ut 2013 utbröt ett budkrig mellan flera budgivare. Totalt tre plagg såldes tillslut för ungefär 1.5 miljoner dollar.

4. Dorothys klänning från The Wizard of Oz

Judy Garland som spelade huvudrollen i den klassiska filmen The Wizard of Oz bar en blåvit klänning. Den såldes 2015 till en förmögen samlare för 1.56 miljoner dollar.

3. Michael Jacksons Thriller-jacka

År 1982 släppte Michael Jackson albumet och singeln Thriller. Musikvideon till den sistnämnda blev klassisk och markerade på många sätt inledningen av en ny era i musikvärlden, den så kallade “MTV-eran”. Den rödsvarta läderjacka som Jackson bar i videon såldes 2011 på auktion för 1.8 miljoner dollar.

2. Marilyn Monroes klänning från Flickan ovanpå

Det är i filmen Flickan ovanpå från 1955 som man kan se Monroes kanske mest ikoniska filmscen. Den där en vindpust från ett ventilationsschakt blåser upp Marilyns klänning. Klänningen hon bar i den scenen såldes 2011 på en auktion i Beverly Hills för 4.5 miljoner dollar.

1. Marilyn Monroe’s rosa klänning

Även på första plats hittar vi ett plagg som burits av Marilyn Monroe. Det var år 1962 som Monroe sjöng Happy Birthday Mr President för USA:s dåvarande president John F Kennedy. Under framträdandet bar Monroe en rosa klänning prydd med juveler. Samma klänning såldes år 2016 på auktion för den hisnande summan 4.8 miljoner dollar!


Comments are closed.
lighthouse