Hur skapar man en basgarderob?

Hur skapar man en basgarderob?

Basgarderoben är det som bygger din stil och alla bör satsa på en basgarderob som håller genom åren. När man väljer ut basplagg bör man satsa på högkvalitativa plagg som har material som inte nopprar sig. Det är viktigt att dina basplagg ser lika fina ut år efter år samtidigt som det då blir en investering som gör att du slipper handla onödigt mycket kläder. Basplagg är sällan roligt att köpa och genom att satsa på basplagg som håller, behöver du inte göra det allt för ofta. Du kan istället lägga pengarna på nyckelplagg som lyfter fram din garderob.

När man skapar en basgarderob bör man tänka på vilka färger man tycker om att bära, de färger som du tycker om att bära är ofta färger som du passar bra i. Dessa färger ska du utgå från när du skapar din basgarderob. Bra basfärger är exempelvis svart, vit, brun, marinblå, beige och militärgrön i olika nyanser. När du har valt ut dina basfärger bör du satsa på koftor, linnen och t-shirtar i dessa färger. Du kommer att kunna bära dem till mångt och mycket. Dina basfärger passar ofta väldigt bra med andra färger och tanken med en basgarderob är att man enkelt ska kunna matcha det som finns i ens garderob. Du ska helt enkelt komma ifrån det där med att känna att du inte har någonting som du kan ha på dig. På Chick kan du läsa om den perfekta basgarderoben.

Man säger ofta att en basgarderob är det bästa skyddet mot klädhamstrande och det ligger mycket i det. Om du är medveten om vad du har och vad du passar i kommer du inte att ha samma behov av att köpa nya kläder och du kommer att känna att du har kläder som du kan ha på dig varje dag. Det första du behöver göra när du skapar en basgarderob är att rensa din garderob för att hitta de plagg som du älskar men inte har sett på länge, de färger du brukar använda samt rensa ut de kläder som bara tar plats och som du inte kommer att använda igen. Det gäller att vara hård i rensningen. På så sätt kommer du att lyckas och du kan som exempel ta hjälp av ett par vänner när du gör din rensning.

Om du är osäker på en del plagg kan du skapa en “kanske” låda där du lägger de plagg du är osäker på, låt den stå på en plats i en månad eller två. Om du inte har saknat något av plaggen i lådan kan du göra dig av med dem utan problem. De plagg du har saknat tar du fram igen. Sälj, skänk eller släng det du inte vill ha längre beroende på vad det är i för skick.


Comments are closed.
lighthouse