Hållbart mode för alla

Hållbart mode för alla

Hållbart mode innebär kläder som du kan använda år efter och år och därigenom minskar din miljöpåverkan. Många har miljön allt mer i åtanke när de shoppar och minimerar därmed risken för felköp. Det finns många gånger man inte bör köpa ett plagg men gör det ändå. När du till exempel medvetet väljer bort plagg av dålig kvalitet som kommer att noppra sig efter ett fåtal användningar eller gå sönder i sömmarna får du butiken att sluta tillverka denna typer av plagg då de helt enkelt inte säljer. Detta kräver givetvis att fler väljer att inte köpa plagg av dålig kvalitet. Då blir butikerna tvingade att förändra sitt sortiment och det leder även till att kvalitet blir billigare då det blir högre produktion på kläder som faktiskt håller en högre kvalitet. Det blir därmed någonting som alla vinner på i längden.

Blandmaterial håller ofta sämre än de material som är 100 procent bomull. Du kan alltid fråga i butiken huruvida kläder håller eller inte. De bör veta det och även ge dig ett ärligt svar. Om du till exempel märker att ett mörkt plagg drar till sig hår och damm väldigt enkelt redan i butiken kan du räkna med att det kommer att fortsätta göra det. Om du vet med dig att du inte brukar använda såna plagg bör du inte köpa det. Det är såna saker du bör tänka på. Dessutom är det viktigt att investera i basplagg. Du behöver då färre nyckelplagg som kompletterar din outfit och får den att se modern ut. Ofta räcker det att komplettera outfiten med ett flertal accessoarer. Ett långt silvrigt halsband kan få din outfit att både se och kännas helt annorlunda.

När du satsar på accessoarer bör du satsa på äkta metaller. På så sätt tappar de inte färgen och färgar din hud grön. Även detta är ett steg mot ett mer hållbart samhälle. När du handlar mode för hållbarhet bör du även satsa på kläder som är tidlösa och håller år efter år. När man har ett plagg under flera år är det givetvis extra viktigt att man satsar på god kvalitet. Man vill inte ha kläder år efter år som blir fula efter ett tag. Därför bör du satsa på god kvalitet på basplagg och tidlösa plagg.


Comments are closed.
lighthouse